PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU Z FETĄ




Pasta z zielonego groszku?  Zapewniam Was, że w połączeniu z fetą smakuje absolutnie wyśmienicie, a na dodatek jest super szybka w przygotowaniu. Przepis znalazłam w inspirującej książce “ Dzień Dobry. Śniadania z Małgosią Mintą”   i zyskał aprobatę głównie dorosłych w domu, choć wierzę,  że dzieci się także do pasty przekonają.

SKŁADNIKI:
150 g mrożonego groszku
50 g fety
1 łyżka jogurtu greckiego
1 ząbek czosnku
sok z limonki lub cytryny
sól morska
pieprz czarny mielony
czarnuszka do posypania

WYKONANIE:

Groszek gotujemy ok 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzony groszek, fetę i jogurt miksujemy przy użyciu blendera na gładką masę. Dodajemy sok, sól ( pamiętajcie, że feta jest słona), pieprz i jeszcze przez chwilę miksujemy. Smakuje najlepiej z tostami posypana czarnuszką.



Komentarze