RACUCHY Z KEFIREM I JABŁKAMI - PYSZNA INSPIRACJA OD ANETY




Kiedy jest karnawał to racuchów przecież nie może zabraknąć. Dzisiaj rano wykorzystałam fantastyczny i szybki przepis na kefirowe racuchy z jabłkami ze słodkiego bloga Anety https://ilovebake.pl/ i szczerze Wam polecam ten prosty i szybki sposób na karnawałowe śniadanie.


SKŁADNIKI:

 400 ml kefiru ( zazwyczaj to jedna mała butelka)
 2 jajka
 300 g mąki
 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
 1 kwaśne jabłko obrane ze skórki i pokrojone w niewielkie kawałki
 1 łyżeczka cukru pudru do posypania usmażonymi racuchów
 olej do smażenia.


WYKONANIE:

Jajka roztrzepujemy w misce wraz z kefirem. Do mąki wsypujemy proszek do pieczenia, mieszamy i dodajemy do kefiru i jajek. Na koniec wrzucamy jabłka. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy łyżką racuchy. Usmażone dobrze jest odsączyć na papierowym ręczniku. Na koniec posypujemy je delikatnie cukrem pudrem.

Komentarze