LEN, SŁONECZNIK I MIGDAŁY - MIX ZIAREN - UDANE ŚNIADANIE W 5 MINUT.
Siemię lniane to prawdziwa bomba witamin i mikroelementów. Samo w sobie smakuje dość specyficznie i trafia w niektóre tylko gusta. Połączone jednak z migdałami i słonecznikiem - wierzcie mi, bardzo zyskuje. Ta zmiksowana ( to niezbędne do uzyskania właściwego smaku) mieszanka to
u nas prawdziwy hit śniadaniowy. Zajadamy
ją na słodko: z jogurtem i miodem lub w wersji wytrawnej - także z jogurtem i odrobiną oleju lnianego.
SKŁADNIKI:
6 łyżek siemienia
lnianego
4 łyżki łuskanego słonecznika
2 łyżki migdałów
/składniki na około 10 porcji/
/składniki na około 10 porcji/
WYKONANIE:
Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i miksujemy przy użyciu
blendera do momentu aż ziarna się pokruszą.
Aby siemię lniane rozpadło się na proszek
( ja takie lubię) należy same jego ziarna miksować przez chwilę
blenderem, o potem dopiero dodać migdały i słonecznik i dalej blendować.
Komentarze
Prześlij komentarz