LEN, SŁONECZNIK I MIGDAŁY - MIX ZIAREN - UDANE ŚNIADANIE W 5 MINUT.





Siemię lniane to prawdziwa bomba witamin i mikroelementów.  Samo w sobie smakuje dość specyficznie i trafia w niektóre tylko gusta. Połączone jednak z migdałami i słonecznikiem -  wierzcie mi, bardzo zyskuje. Ta zmiksowana ( to niezbędne do uzyskania właściwego smaku) mieszanka to u nas prawdziwy hit śniadaniowy.  Zajadamy ją  na słodko: z jogurtem  i miodem lub w wersji wytrawnej  - także z jogurtem  i odrobiną oleju lnianego.  




SKŁADNIKI:
6 łyżek  siemienia lnianego
4 łyżki łuskanego słonecznika
2 łyżki migdałów

/składniki na około 10 porcji/

WYKONANIE:
Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia i miksujemy przy użyciu blendera  do momentu aż ziarna się pokruszą. Aby siemię lniane rozpadło się na proszek  ( ja takie lubię) należy same jego ziarna miksować przez chwilę blenderem, o potem dopiero dodać migdały i słonecznik i dalej blendować.



Komentarze