BURAK DODANY W SEKRECIE CZYLI PRZEPIS NA PYSZNY RÓŻOWY KOKTAJL








Oto kolejna propozycja  na przemycanie do codziennej diety warzyw. Choć burak budzi u nas, szczególnie wśród najmłodszych rożne emocje, to kolor różowy w potrawach kojarzy się  dzieciom  i nie tylko często bardzo pozytywnie -  na przykład ze słodkimi  deserami. Tym sposobem powstał nasz malinowo-buraczany koktajl z kefirem. Sok z buraka dodaje do niego oczywiście  w sekrecie, a zachwyty domowników przy podwieczorku napawają mnie satysfakcją wzbudzając przy tym tajemniczy uśmiech.


Składniki:

1 kefir o pojemności 330 ml
garść malin ( mogą być mrożone)
1/2 szklanki soku z buraka
cukier lub miód -  opcjonalnie

porcja dla 3 osób


WYKONANIE:

Wrzuć wszystkie składniki do wysokiego naczynia i zmiksuj przy użyciu blendera.





Komentarze